Tease-kalastus

Tämä uusi kalastusmuoto valtaa kalastusalaa lisääntyvissä määrin. Tease-kalastuksessa ei perhossa ole lainkaan koukkua. Perimmäisenä tarkoituksena on saada kala nappaamaan perhoon, kuitenkaan vahingoittamatta kalaa. Tässä ei rei’itetä kalan leukaperiä kalastajan hetken nautinnon vuoksi. Pitemmälle ehtineet Tease-kalastajat pyrkivät vetäisemään perhon ylös kalan "nenän" edestä juuri kun kala on tavoittamassa saalistaan.

Tease-kalastus on helpointa aloittaa pintakalastuksella, jolloin tärpit on helpompi havaita. Uppoperhokalastus on erittäin haastavaa Tease-tekniikalla. Pohjakosketuksen ja kalan tärpin erottaminen vaatii vuosien harjaantumisen.

 

Dry Tease-kalastus

Tämä on perhokalastuksen huipentuma on vailla vertaa etenkin talvikautena. Dry Tease-kalastuksessa ei tarvita vesistöä laisinkaan. Kalastukseen riittää pieni aukio, jossa sovit heiluttelemaan välineitäsi. Tässä kalastuksen muodossa pitäydytään pelkästään välinetekniikassa. Tarkoitus on saada nautinto upeasta kelasta, herkästä vavasta, hyvin laskeutuvasta siimasta ja oikenevasta perukkeesta. Parhaiten tämä kalastus aukeaa porukassa kalastettaessa, jolloin on mahdollisuus kehua omia ja kokeilla kaverin kalastusvälineitä.

Hang a round-kalastus

Ilma tympii, sukat ovat märkinä, kala ei tunnu syövän , ei oikein innosta. Silloin on aika Hang a round-kalastuksen. Tämä kalastusmuoto tarkoittaa kalastusvälineistä luopumista hetkeksi ja' siirtymistä maleksimaan muiden kalastavien kalastajien läheisyyteen. Siinä sitten notkutaan ja katsellaan kun toinen kalastaa. Vielä antoisemmaksi tämä mainio kalastusmuoto muuttuu, jos seurattava myös suostuu juttelemaan.Read and dream-kalastus

Haet kirjan kirjan perään kirjastosta ja luet saman kirjan monta kertaa läpi. Kirjojen aihe on suoraan tai epäsuorasti kalastukseen liittyvää. Et vaivaudu kalalle, vaikka vuodenaika ja sää olisi kohdallaan. Et viitsi, sillä olet jo kalastanut monet illat sohvalla istuen tai sängyssä iltamyöhällä makaillen. Olet Read and dream-kalastaja.