Päivä 2, 28.7.2001 perjantai

Tarkoituksena oli päästä liikkeelle jo kello kuudelta, mutta aikataulu venyi pakkaamisen vuoksi. Kaikki tavarat eivät millään meinanneet mahtua klubi-hankintana tehtyihin 75 litran extreme-reppuihin. Emme kuitenkaan uskaltaneet vähentää ruokavarantoja vaikkakin kuvittelimme ruokamme koostuvan pääosin saaliskaloistamme. Painoa rinkkoihin kertyi jostain ihmeestä. Mitään ylimäärästä ei meillä ei pitänyt repuissa olla. Silti paino kipusi noin 22 kg. Survival-retkikuntamme poseeraamassa reissuautomme edustalla. Tässävaiheessa reissuodotukset ovat luettavissa kaikkien kasvoilta.

Auto käynnistyi vasta klo 10:00 ja matka ei muutenkaan lähtenyt etenemään kovinkaan sähäkästi, sillä jo tunnin ajon jälkeen pysähdyimme syömään. No ei lomalla passaa hätäillä.
Napapiirillä TAUKO. Aurinko paistoi täydeltä terältä, joten matkalaisten oli tankattava. Kuvassa tavoitesaaliin tavoitemitat.
Saariselällä vietimme yön tuhansien itikoiden kanssa. Itikoiden määrä pelästytti toden teolla. Jos Näätämöllä olisi näin paljon itikoita, ei reissusta tulisi kovinkaan nautittavaa. Kävimme Saariselän kaupoissa vielä täydentämässä itikantorjunta välineistöä ja hankimme loput ruokatarvikkeista.
Kyllä kelpasi kelomökissä kerätä vuoimia pitkän ajomatkan jälkeen (n. 9 h).
 © JS-poro