Reissu aloitettiin kuten aiemmatkin noin 12 tunnin ajomatkalla Kilpisjärvelle 16.7.2005.
Suuret oli odotukset saaliin koosta.


17.7.2004


Hyvin nukutun yön jälkeen pääsimme heti aamusta kopterikyydillä joenvarteen.


Nopeasti leiri pystyyn ja kalaan.
Ensimmäisellä kalastusjaksolla jäimme melkein ilman kalaa (onneksi Sami sai pienen ruokakalan 44 cm josta saimme aivan loistavan kalakeiton). Illalla alkoi kuitenkin rytmi löytyä, sillä Jari sai enari harjuksensa 52 cm, Sami monta, joista suurin 48 cm ja Teppo myös monta, joista suurin 46 cm (yli kymmenen mittaharjusta lyhyessä ajassa). Ei ollenkaan huonosti ensimmäiseksi illaksi. Hyviä tuloksia hieman varjosti digitaalisen kuvauskaluston vesivaurio kun innostuneena jättiharjuksestani riensin kavereiden tykö. Ei lähtenyt kamera kuivattelusta huolimatta pelittämään. Ei reissua, etten jotain jokeen tiputa.


Yllä Samin saama 48 cm hurjus.18.7.2004

Päivällä kiipeilimme tuntureilla ja kalastamaan lähdimme vasta ilta yhdeksältä. Alle puolimetristä harjusta tuli komeasti. Hyttyset vain meinasivat viedä ilon koko kalastuksesta.

19.7.2004


Suuntasimme jo päivällä kohti joen yläjuoksua. Saaliiksi saimme muutaman raudun ja selkeästi pienempiä harjuksia. Kova tuuli haittasi merkittävästi perhokalastamista. Kuvassa Tepon komea rautu.


20.7.2004


Aamupäivästä jälleen mukavasti harjusta, mutta iltapäivän kova sade ajoi telttaan.

21.7.2004


Koko päivä myrskyn kourissa teltan suojissa. Meinasi käydä kapea teltta ahtaaksi kolmelle miehelle. Onneksi kortit oli mukana, muuten olisi tullut äitiä ikävä. Yöllä alkoi tulla vettä hieman teltasta läpi ja pieniä puroja alkoi virrata teltan alitse. Hauskempaakin on teltassa ollut.
Pasta rules med meetwursti.


Sami meni urheasti veden (sateen) sekaan ja sai reissun ainoan taimenen.


22.7.2004


Joki oli muuttunut totaalisesti myrskyisen sateen jälkeen. Harjus tuntui kadonneen täysin joesta. Veden pinta oli noussut lähes puoli metriä. Joitakin pieniä harjuksia saatiin, mutta rytmi oli kadoksissa. Kivan kokoisia harjuksia saatiin, mutta ne suuret jäi vielä saamatta. Iltapäivällä kopteri tuli ja haki pois tuntureiden rauhasta.