Tee se itse lohiperho


 

 

 

 

Nyt ei ole lohiperhon teko enää vain harvojen ja valittujen taito. Nyt sinullakin on mahdollisuus tehdä perhojen kuningas, lohiperho. Et tarvitse mystisiä sidontamateriaaleja etkä vuosien aikana karttunutta sidontataitoa. Olet nyt oman onnesi seppä. Oheisilla ohjeilla sinulla on mahdollisuus ällistyttää kalastustoverisi harvinaislaatuisen komealla lohiperholla. On siinä kaverit ihmeissään, kun aukaiset perhorasiasi ja ylpeänä esittelet uutuuttaan kiiltelevää ottiperhoa. Eikä siinä vielä kaikki, näillä ohjeilla sinun on mahdollista tehdä nopeasti paljon näyttäviä perhoja. Ajattele millaiset mahdollisuudet sinulla on ansaita rahaa näillä värikylläisillä perhoilla.

Tarvitset:

 

 

 

 

Tulosta oheinen kuva

Työohjeet:

Tulosta yllä oleva kuva paperille tai jos mahdollista, muovikalvolle (jos sinulla on käytettävänäsi vain mustavalkotulostin, voit tulostuksen jälkeen värittää kuvan esimerkiksi tussilla). Valitse haluamasi koukkukoko ja valitse kuvasta parhaiten koukkukokoa vastaava valmisperhoelementti. Leikkaa huolellisesti valmisperhoelementti irti. Levitä liimaa kummallekin valmisperhoelementti puoliskolle. Aseta toinen puolisko koukulle tarkasti oikealle kohtaan. Aseta välittömästi myös toinen puolisko koukulle. Painele puoliskot huolellisesti yhteen. Pyri välttämään ilmakuplia puolikkaiden välissä, sillä kuplat voivat vaikuttaa perhon herkkään uintiin. Anna liiman kuivia. Tarvittaessa voit päällystää perhon esim. itseliimautuvalla kirjan päällystysmuovilla. Näin kaunis perhosi kestää rankimmatkin kalareissusi tai kestää kalastushatussasi vuosia ryhdikkäänä.

 

 

Vinkki ! Jos tulostat valmisperhoelementit esimerkiksi piirtoheitinkalvolle, saat käyttöösi aivan uuden perhosidontamateriaalin, jonka vertaista ei ole vielä kalastusvesillä nähty. Perhosi siipi on läpikuultava mahdollistaen valon taittumisen suoraan eri värialueiden läpi. Tällaista ominaisuutta ei ole millään muulla sidontamateriaalilla. Samalla läpikuultavuus huomioi myös kalastusalueen taustan ja vesistön ominaisvärin automaattisesti. Tämä perho on omiaan erityisesti silloin kun kalastusaluetta on pommitettu monen kalastajan toimesta ja olisi löydettävä perho, joka eroaa selvästi aiemmin tarjotuista.


© JS-poro