Klubin Lodge

Vuonna 1999 päätimme parantaa klubimme kalastusmahdollisuuksia perustamalla uuden kalastuskohteen Lohilahteen. Tutkimme vuoden ajan veden virtauksen riittävyyttä, veden happamuutta eri vuoden aikoina ja veden lämpötiloja. Kalastuskohteen suunnittelussa ja toteutuksessa käytimme menestyksekkäästi Erkki Halmeen ohjeita kirjasta Lohenkasvattajan opas. Lammen suurennus tapahtui keväällä 2000.Kalalajeiksi valitsimme järvitaimenen ja kirjolohen. Istukkaat selvisivät automatkasta erittäin hyvin ja virkeästi ne uivat lammen viielään syleilyyn.


Juhlallisissa Lodgen avajaisissa valmistimme loimulohta ja seurasimme kristallin kirkaassa vedessä uvia kalanpoikasia.


Maisemointitalkoiden jälkeen kalastuskohteemme ympäristö sai uuden ilmeen. Laiturin asensimme, jotta kaloilla olisi suojaa tarvittaessa. Laiturin myötä kalastaja pystyy kalastamaan kauimmatkin lammen kohteet.Kesällä 2000 Lodge antoi monet unohtumattomat kalastuskokemukset. Yli kolmen kilon jätti, ohuen siiman toisessa päässä illan hämärtyessä saa kalastajan kasvoille leveän hymyn.Kalastuskohteemme on lunastanut lupauksensa jo ensimmäisenä kautena. Nyt klubilaisilla on käytössään verraton paikka kokoontua ja kalastaa. Suunnitteilla oleva päärakennus on tarkoitus saada valmiiksi vuonna 2001. Kalamaja tulee tarjoamaan majoitustiloja ja suuren yhtenäisen juhlatilan.

Hyönteisfauna oli yllättävän runsaslukuinen ja odotammekin sen kasvavan seuraavana kesänä. Kalastus on yllättävän vaikeaa ajoittain, sillä jos kalat ovat päättäneet olla syömättä niin päätös myös pitää. Kohteen haasteellisuus onkin rassannut monia kalastajia. Parasta kuitenkin on se, että tietää kalaa lammessa olevan. Ei tarvitse pyytää tyhjää.


© JS-poro